
RHEIN VALLEY VINE

MIT SORGFALT & FINGERSPITZENGEFÜHL
VON DER TRAUBE ZUM WEIN IM GLAS
Tradition und Innovation vereinen sich im besten Sinne im Weinkeller. Viele Jahrhunderte alt ist das fast mystische Wissen um die Weinkelterung und Weinbereitung. Und jedes Jahr lässt sich die Kelterung von Neuem erfahren. Neue Technologien, angewendet mit neuestem Know-how, finden Anwendung im Weinkeller. Unsre grösste Aufmerksamkeit bis zur Flaschenfüllung gilt der Bewahrung der Wein-Charakteren und der Qualitätssicherung – zum Wohle des Geniessers.

KELTERUNG VON ROTWEIN
Die reifen, gesunden Traubenbeeren enthalten ihre Farb- und Gerbstoffe in der Beerenhaut. Während der Gärung des Weins an der Maische gehen die Farbstoffe in den Jungwein über. Je intensiver die Extraktion ist, desto dunkelfarbiger und reicher an Gerbstoffen entsteht der Wein.
BEREITUNG VON WEISSWEIN
Wir keltern den Weisswein, in dem wir die frisch gelesenen Trauben in die Traubenpresse geben und dann den klaren, süssen Saft gewinnen. Die Hefen vergären den Zucker des Traubenmostes in Alkohol; es entsteht der begehrte Sauser. Nach der Gärung spricht der Kellermeister vom Jungwein.

VINEYARDING
The cellar master now always keeps the barrels full. During biological acid fermentation, the aggressive malic acid is converted into the mild lactic acid and carbonic acid. During its storage in barrels or steel tanks, the wine develops – carefully accompanied by the cellar master – until it is ready for the bottle.
STORAGE
The white wines are preferably stored in the modernly designed stainless steel tank cellar. The red wines can experience their storage in traditional wooden barrels. Selected wines are aged in small wooden barrels (barriques). The wine may receive appropriate care according to its grape variety, its origin and its potential.
BOTTLING
The ready-to-fill wine goes gently into the clean bottles. Closed with a latest generation screw cap, the quality of the wines is best preserved. The white wines retain their freshness, the red wines are allowed to continue to mature in the bottle. Equipped with the labels, the bottles are packed in boxes of 6 and made available for sale.
TASTING
This is the conscious perception of a food. The color and clarity are recorded with the eye, the subtleties of the smell with the nose and the taste impressions with the palate. The impressions can then be passed on in comparison with an already known smell or taste. It's worth discovering the subtleties of the differences.
